Kennel Zoulmate

Ja vem är jag då? Jag är en tjej på 43 år som hela mitt liv har älskat hundar! Min stora dröm om hund gick i uppfyllelse när jag var 12 år gammal då fick jag Rey, en collie. Det var där allt började jag gick valpkurs och lydnadskurs, och i samma klubb har jag suttit i styrelsen och är nu tjänstehunds ansvarig.


Efter Rey tog  jag en lång paus från hund då jag gav mej ut för att resa, har bott på Teneriffa på vintrarna och det var där Lia dök upp. Lia har varit min trogna följeslagare i 12 år och var nog någon blandning av presa canario. (över regnbågen)


Blackneck's A'yxa alias Ixa kom in i mitt liv då jag letade efter en hund att ha som försvarsmaktshund i hemvärnet, mitt primära syfte där var att jag ville hjälpa till att leta upp folk när dom villat bort sej. Vi har nu varit i tjänst i ca8 år. Som den mallen hon är är hon otroligt lättlärd och arbetsvillig! Vi  tävlar i lydnad och siktar nu på lydnadsklass 3. (över regnbågen)


I ca 5 år  har jag jobbat på en kennel i Norge (mina sammarbets partner nu) som även tar in omplaceringshundar och det var där Lucky kom in i bilden. Killen i familjen som charmar allt å alla i sin väg. Blandning mellan vippet och pudel. (över regnbågen)


Ja har man 3 hundar kan man lika gärna ha 4 ... eller ? ;) Lilla Shelby kommer ifrån Australien och är en Australian cobberdog. 


Sidney min god gutt kom från australien till kennel nor som valp och honnom har jag alltid hafft ett extra gott öga till, han är bara the one!! har haft delad vårdnad på honnom med kennel nor men nu är han pensionär och lever hos oss på heltid.


Pluto och jupiter samt ariel och deimos (alla med planet namn) är även dom flockmedlemmar och mina partners i crime ;)


Jag kan min sak när det gäller valpar, födslar och allt vad uppfödning innebär, har ett gott öga för individerna i en kull och nu har tiden kommit för mej att föra australian cobberdog vidare till Sverige. Skulle aldrig sattsa på detta om jag inte trodde på vad jag höll på med. En ACD är en otrolig hund på många sätt och vis.


Jag startade kenneln 2016 då jag hade min första kull. 

Jag håller till i uddevalla.


© Nayra Gustavsson

     Kennel Zoulmate

© Nayra Gustavsson

     Kennel Zoulmate

Här är mitt och hundarnas paradis!

Detta palats köpte jag 2015 och här bygger jag min och Kennel Zoulmate's framtid... mycket har hänt, det har bla blivit en tillbyggnad. Den plätten ni ser utanför staket skall det byggas valphus med tillhörande utegårdar. Allt kommer bli tipptopp och jag har många ideer och tanker. Eftersom jag jobbat på en kennel i ca 5 år vet jag precis vad som fungerar och inte. Vilka åtgärder som underlättar mm. Det kommer komma till en valphage med massa roliga saker att leka med för valparna.

Nu är kennelbygget klart och fått godkänt av både länsstyrelsen och valpar som flyttat in :)